Ryby świeże

Świeże ryby, to ryby pochodzące z codziennego odłowu. Ryby są przetwarzane na miejscu do postaci patroszonej, fileta lub oferowane w całości z głową lub bez głowy.


  • Pstrąg

    Przeznaczona jest dla amatorów gotowania, którzy chcą zachwycić atrakcyjną formą podanego posiłku.

  • Karp

    -

  • Węgorz

    Jego mięso jest delikatne i soczyste. Smakuje szczególnie dobrze gdy jest świeże. Węgorz to najbardziej kaloryczna ryba, zawiera dużo zdrowego tłuszczu zawierającego kwasy omega-3.

  • Sandacz

    Cenione ze względu na dużą ilość delikatnego w smaku mięsa, sandacze uznawane są za prawdziwy delikates. Przypadną do gustu każdemu – nie mają typowego rybiego zapachu, są też lekkostrawne.

  • Sielawa

    Ryba ta posiada szczególnie delikatne i białe mięso, wysoko cenione przez konsumentów. Może być podawana jako smażona, duszona lub gotowana.

  • Okoń

    Należy do ryb, których nie trzeba nikomu przedstawiać. Świeże ryby patroszone z tego gatunku to dobry wybór, jeśli chcecie przyrządzić smaczne danie z grilla.

  • Karaś

    Ryba smaczna i niedoceniona, o niewysokiej cenie. Dostępna tylko okresowo.

  • Leszcz

    Ryba z rodziny karpiowatych. Dostępna okresowo, głównie latem. Posiada smaczne i delikatne mięso. W wersji patroszonej świetnie nadaje się pieczenia.

  • Szczupak

    Wartościowa ryba o chudym i cennym żywieniowo mięsie. Zawiera kwasy omega-3 oraz witaminę B12.

  • Jesiotr

    Mięso jesiotra jest cenione już od starożytności i do dziś uważane jest za wyjątkową potrawę. Jesiotr nie posiada ości, zatem nie ma ryzyka nieprzyjemnych doznań podczas jedzenia.